ΔΑΝΕΙΑ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε?

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

  • ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
  • ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ / ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

 Πιο αναλυτικά :

 ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ & ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ο Νέος Πτωχευτικός Νόμος (4738/2020) είναι καταλυτικός.

Στόχο έχει να υφαρπάξει την Ελληνική ιδιωτική περιουσία. H 2η ευκαιρία αφορά τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες.

Ενισχυμένος με παγίδες που δύσκολα κάποιος εντοπίζει θα προκαλέσει την καταστροφή της ιδιοκτησίας των Ελλήνων δανειοληπτών / φορολογούμενων.

Η τεχνογνωσία μας στο αντικείμενο αυτό βοηθά τον κάθε δανειολήπτη, ακόμη κι αν δεν έχει «μη εξυπηρετούμενα δάνεια» (Μ.Ε.Δ.) να βρει λύση.

Το οπλοστάσιο της «τεχνογνωσίας» είναι ικανό να βοηθήσει καταλυτικά να σώσετε και την περιουσία σας και την αξιοπρέπειά σας.

Αναλογιστείτε το εξής : To 2008 το σύνολο των «Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων» επί του συνόλου των χορηγηθέντων δανείων ήταν 6%, ποσοστό χαμηλότερο και από αυτόν του μέσου όρου της Ε.Ε. Τι συνέβη και το 2018/2019 το ποσοστό αυτό είχε ξεπεράσει το 40% – δηλ. 7 φορές το ποσοστό του 2008. Μήπως γιατί το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών το βάφτισαν ‘δημοσιονομικό’ και το φόρτωσαν στον Έλληνα φορολογούμενο;

Μήπως γιατί με τα μνημόνια, μειώθηκαν μισθοί + συντάξεις, έκλεισαν επιχειρήσεις, βούλιαξε η οικοδομή και 20.000 συγγενή επαγγέλματα…. Μήπως γιατί η ανεργία χτύπησε κόκκινο … και το brain drain αυξήθηκε τερατωδώς και εις βάρος της Ελλάδας ;

Οι απαντήσεις υπάρχουν … και δεν είναι δυσεύρετες… Απλά δεν θέλουν να το ψάξετε.

Το να αποδέχεστε ότι σας λένε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είναι επιλογή σας… όπως επιλογή σας είναι να ψάχνουμε την αλήθεια εξετάζοντας τις πληροφορίες κατά πόσο είναι αληθείς ….

Δεν κουραστήκατε με τους «κοινωνικούς αυτοματισμούς» του τύπου  : –

  • Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες
  • Οι Έλληνες είναι μπαταχτσήδες
  • Οι Έλληνες είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές
  • Οι Τράπεζες έδωσαν δάνεια από τις αποταμιεύσεις νοικοκύρηδων Ελλήνων και αυτοί οι δανειολήπτες δεν τα πλήρωσαν ποτέ….
  • … δεν είναι δυνατόν να κάνουμε στον δανειολήπτη το ίδιο κούρεμα που κάνουμε στα funds. … υπάρχει «ηθικός κίνδυνος» ! μήπως γι’ αυτό και ψήφισαν την ασυλία στους τραπεζίτες και στα στελέχη του ΤΧΣ ;;;

κ.α.

Αν θέλεις να σώσεις την περιουσία σου και την αξιοπρέπειά σου, τότε οφείλεις να  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ !

Πάντα να θυμάσαι τούτο : ‘στη ζωή δεν παίρνεις ό,τι αξίζεις αλλά ό,τι διεκδικείς’.

 

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Σε ένα κόσμο που διακρίνεται για τις συχνές συγκρούσεις, διαφορές, διενέξεις καταλήγουμε να βιώνουμε όλα τα παραπάνω ως στοιχεία της καθημερινής μας ρουτίνας που στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν τις  καταλαβαίνουμε. Είναι όλα μέρος της ζωής μας, των συνεργασιών μας, είναι μέρος της κοινωνικής μας συμπεριφοράς.

Τις περισσότερες φορές λειτουργούμε ασυνείδητα.  Μόνο όταν το ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ή/και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι μεγάλα ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ δυνατά προσπαθούμε να τα χειριστούμε συνειδητά.

Όμως εάν γνωρίζουμε να χειριστούμε κάθε διαφορά μας με τρόπο αποτελεσματικό θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες να μεγιστοποιήσουμε την πίτα είτε προς όφελός του εαυτού μας ή και των δύο πλευρών.

Διαπραγματευόμαστε από τη στιγμή που γεννιόμαστε.  Το κλάμα του μωρού είναι στοιχείο … διαπραγμάτευσης !

Διαπραγματευόμαστε συνεχώς για κάθε τι που χρειάζεται τη συγκατάθεση ή και τη συμφωνία της άλλης πλευράς.

Υπάρχουν διαπραγματεύσεις του ενός λεπτού και διαπραγματεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Πόσοι αλήθεια γνωρίζετε ότι στις διαπραγματεύσεις των μεγάλων εταιρειών τον ενεργό ρόλο στη ‘διαπραγμάτευση’ δεν τον έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών αλλά πιστοποιημένοι διαπραγματευτές ;

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ είναι η προσπάθεια αλληλεπίδρασης που αποσκοπεί στη δημιουργία Οφέλους / Κέρδους ή στην αποφυγή  Απώλειας / Βλάβης.  

Γι’ αυτό και η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με τις Τράπεζες – Servicers (Διαχειριστές δανείων) είναι εξαιρετικά σημαντική.  Μάλιστα με τη σωστή χρήση όπλων π.χ. λογιστική πραγματογνωμοσύνη, μπορεί να γίνει ο προθάλαμος για μια επιτυχημένη συμφωνία που θα διεκπεραιωθεί μέσω του θεσμικού πλαισίου της Διαμεσολάβησης [νόμος 4640/2019] όπου με την παρουσία και από τις δύο πλευρές των πληρεξουσίων δικηγόρων των δύο πλευρών να καταλήξουμε σε συμφωνία η οποία αφού υπογραφεί θα επέχει και θέση δικαστικής απόφασης.

 

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Η διαμεσολάβηση είναι μια μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, με εκούσιο χαρακτήρα, στην οποία τα μέρη, με τη βοήθεια και συνδρομή του διαμεσολαβητή, δηλαδή, ενός τρίτου, ανεξάρτητου και ουδέτερου ως προς τα μέρη προσώπου, επιχειρούν να καταλήξουν μέσω της διαπραγμάτευσης μεταξύ τους, σε μία βιώσιμη και αμοιβαία ικανοποιητική διευθέτηση της διαφοράς τους. Πέρα από τον ‘διαπραγματευτή’, καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της διαμεσολάβησης έχουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των μερών.

 

Η τραπεζική διαμεσολάβηση έχει εφαρμογή σε όλες τις διαφορές μεταξύ δανειολήπτη (ιδιώτη, επαγγελματία, επιχείρηση, οφειλέτη, εγγυητή) και τραπεζικού ιδρύματος και/ή Διαχειριστή (Servicer) και/ή Fund, με απώτερο στόχο την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των μερών.

Η διαμεσολάβηση έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, με κυριότερα την επίτευξη κοινά αποδεκτής λύσης, την ταχύτητα επίλυσης της διαφοράς, την εξοικονόμηση κόστους και το απόρρητο της διαδικασίας. Για τον δανειολήπτη ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι όχι μόνο πρώτη φορά θα διαπραγματευτεί για το δάνειό του, αλλά θα το κάνει και υπό ίσους όρους. 

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης έχει με επιτυχία λειτουργήσει σε πολλές (κυρίως ευρωπαϊκές) χώρες, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη επίλυση διαφορών μακριά από τα δικαστήρια. Βέβαια στην Ελλάδα τα πάντα συμβαίνουν με χρονο-καθυστέρηση.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ /

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Όταν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ορισμένης επιστήμης ή τέχνης για να γίνει ακριβής διάγνωση και κρίση κάποιου γεγονότος, συντάσσεται πραγματογνωμοσύνη. Επί δικαστικών υποθέσεων που τυχόν άπτονται λογιστικών στοιχείων και σύμφωνα με το άρθρο 368 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το δικαστήριο μπορεί να διορίσει έναν ή περισσότερους πραγματογνώμονες, αν κρίνει πως πρόκειται για ζητήματα που απαιτούν για να γίνουν αντιληπτά ειδικές γνώσεις επιστήμης ή τέχνης. Το δικαστήριο οφείλει να διορίσει πραγματογνώμονες, αν το ζητήσει κάποιος διάδικος και κρίνει ότι χρειάζονται ιδιάζουσες γνώσεις επιστήμης ή τέχνης.

Σύμφωνα με το άρθρο 380 του ΚΠολΔ σχετικά με τις εξουσίες των πραγματογνωμόνων, ορίζεται ότι οι πραγματογνώμονες μπορούν να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας που είναι χρήσιμα για τη διεξαγωγή της πραγματογνωμοσύνης.

Στην περίπτωση των δανειακών συμβάσεων έχει παρατηρηθεί ότι ένας τεράστιος όγκος μελετών που έχει διενεργηθεί ως σήμερα, επιβεβαιώνει μέσω των πορισμάτων, (γνωμοδοτήσεων)  ότι στη πλειονότητα οι απαιτήσεις των τραπεζών δεν είναι ούτε εκκαθαρισμένες ούτε βεβαιωμένες δηλ. στις κινήσεις των δανειακών λογαριασμών υπάρχει λανθασμένη  απεικόνιση σε σχέση με τους όρους της συμβάσεως που υπεγράφη.