Λύσεις υπάρχουν … απλά θέλουν τρόπο ! – κούρεμα Δανείου ! διευθέτηση οφειλής !

Μα αφού έχω προσπαθήσει να τα βρω μαζί τους…. Μου τηλεφωνούν διαρκώς και μου τονίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Επιμένουν στην αρχική τους προσφορά. – Γιατί μ’ εσα΄ς θα είναι διαφορετικά ΄΄;

Η πλέον απλή απάντηση είναι …. γιατί αν σας πονά η κοιλιά σας δεν θα απευθυνθείτε στον λογιστή σας για να σας κάνει καλά αλλά στο γιατρό σας… !

Δυστυχώς πολλοί νομίζουν ότι η “διαπραγμάτευση” για μια συμφωνία σ’ ένα δάνειο είναι μια απλή υπόθεση. – ε λοιπόν “ΔΕΝ είναι” ! κι όποιος αυτό νομίζει πλανάται οικτρά. Και όποιοι επειδή γλύτωσαν κάποιες χιλιάδες ευρώ …… θεωρούν “εαυτόν” νικητή κάνουν λάθος … – απλά τους αφαίρεσαν κάποια ποσά που βάσει νόμου όφειλαν να έχουν αφαιρεθεί ως “εξωλογιστικοί τόκοι”. Δυστυχώς στην Ελλάδα πάσχουμε από έναν απύθμενο “ξερολισμό” και υποτιμούμε κρίσιμα στοιχεία που δεν πρέπει.

Στο ερώτημα λοιπόν του αν πρέπει ν’ απευθυνθούμε σε κάποιον “ειδικό” για εξωδικαστική επίλυση / διευθέτηση οφειλής η απάντηση είναι : NAI – και εύλογα η επόμενη ερώτηση είναι : “σε ποιον” ; για την οποία ερώτηση η απάντηση είναι “απόδειξέ το”.

Άρα ζητάμε (και αυτό δεν πρέπει να περιορίζεται στο θέμα που συζητάμε αλλά σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας) να παρουσιάσει ο “χ” – “ψ” – “ζ” απτές αποδείξεις ότι ισχύει αυτό που λέει / υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει.

Στην Ελλάδα δυστυχώς “ό,τι δηλώσεις είσαι” – Αυτή η προσέγγιση και/ή η αντίληψη είναι λάθος – Αυτό που μετράει είναι το : “είσαι αυτό που θα μου αποδείξεις ότι είσαι” !

Τελικά πρέπει να μάθουμε κατ’ αρχάς να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας. Εάν καταφέρουμε να σταματήσουμε να κανακεύουμε τους εαυτούς μας και να τους δίνουμε σε κάθε στραβοτιμονιά “συγχωροχάρτι” τότε θα ξεκινήσουμε να είμαστε σοβαρότεροι απέναντι σ’ αυτούς που μας προτείνουν λύσεις.

Κάθε διευθέτηση οφειλής έχει την δική της ιστορία, και ενώ μπορεί να μοιάζουν πολλές περιπτώσεις μεταξύ τους, οι χρόνοι για την ολοκλήρωσή τους μπορεί να είναι διαφορετικοί.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή ! και σίγουρα οφείλει επίσης να υπάρχει ειλικρίνεια από την πλευρά του δανειολήπτη.

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη – Τα πάντα είναι θέμα “στρατηγικής”.

+++Αφήστε μια απάντηση